Wij wensen iedereen de allerbeste wensen voor 2019!
We hebben 2018 achter ons gelaten. Een jaar dat volop uitdagingen en belevenissen zat hier op de boerderij.
Allereerst kregen we begin Maart een aantal dagen te maken met een strenge vorst waardoor we tijdelijk op ons eiland gebonden zaten. Bijzonder om mee te maken en het leverde prachtige plaatjes op, maar blij dat het maar een aantal dagen duurde.
Eind Maart vingen het Schotse Hooglanderkalfje Wanda op hier op de boerderij. Bijzonder om zo’n klein kwetsbaar diertje groot te kunnen brengen en trots op haar dat ze nu weer terug is in haar eigen kudde en het zo goed doet.
Toen begonnen de warme, maar vooral droge dagen. Onze vele campinggasten genoten volop van dit mooie weer en we hebben dan ook een erg mooi seizoen meegemaakt.
De melkkoeien vertoefden deze dagen vooral onder de bomen om zo toch hun melk aan ons te kunnen geven. Maar langzaam ging toch hun productie achteruit. Door de droogte groeide er nauwelijks gras op het land. Het word spannend of we met de huidige voorraad kuilgras het voorjaar gaan halen…
De droogte had ook zijn nasleep nog in het najaar. De waterstand was soms extreem laag waardoor zelfs bepaalde stukken van de Biesbosch droog kwamen te liggen.
Ik ben benieuwd wat ons in 2019 weer allemaal te wachten staat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.